KONYHÁM TITKAI

 

Sajtkrémes hagymaleves

Hozzávalók:

- 3 nagy fej vöröshagyma

- 20 dkg natúr krémsajt

- 1-1,5 liter húsleves alaplé

- 1 kis pohár tejföl

- olaj

- só

- bors

- bazsalikom

- kenyér

- reszelt sajt

 

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, szálaira vágom, és az olajon üvegesre dinsztelem. Felöntöm a húsleves alaplével, sózom, borsozom, amikor forrni kezd beleteszem a sajtkrémet. Amikor megpuhult a hagyma, összeturmixolom botmixerrel, ezután beleteszem a tejfölt és ismét turmixolom. Ízesítem bazsalikommal, ha felforrt leveszem a tűzről. Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálalom.

 

Képtalálat a következőre: „sajtkrémes hagymaleves”

 

 

Olasz paradicsomleves

 

Hozzávalók:

- 30 dkg érett paradicsom vagy paradicsom konzerv

- 1 kis sűrített paradicsom

- 1 kisebb fej hagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 liter húsleves

- 1/2 dl olivaolaj

- mozzarella sajtgolyó

- 20 dkg gépsonka

- petrezselyem

- bazsalikom

- oregánó

- rozmaring

- bors

 

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olivaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és az apróra vágott gépsonkát. A paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk, és a sűrített paradicsommal a hagymához adjuk. Felöntjük a levessel és 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel összeturmixoljuk és fűszerezzük. Mozzarella golyókkal tálaljuk.

 

Képtalálat a következőre: „olaszos paradicsomleves mozzarellával”

 

Eperleves (Pécsi Ildikó)

 

Hozzávalók:

- földieper (lehet fagyasztott is)

- folyékony édesítőszer

- tejszín

- tejszínhab

 

Elkészítés:

A fagyasztott földiepret felolvasztjuk egy jénai tálban. A már levet eresztett epret kézzel összegyömöszöljük, de tetszés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat is. Felöntjük vízzel,  édesítjük, tejszínnel sűrítjük. A tetejére tejszínhabot tehetünk.