Sajtkrémes hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg natúr krémsajt
- 1-1,5 liter húsleves alaplé
- 1 kis pohár tejföl
- olaj
- só
- bors
- bazsalikom
- kenyér
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, szálaira vágom, és az olajon üvegesre dinsztelem. Felöntöm a húsleves alaplével, sózom, borsozom, amikor forrni kezd beleteszem a sajtkrémet. Amikor megpuhult a hagyma, összeturmixolom botmixerrel, ezután beleteszem a tejfölt és ismét turmixolom. Ízesítem bazsalikommal, ha felforrt leveszem a tűzről. Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálalom.
Olasz paradicsomleves
Hozzávalók:
- 30 dkg érett paradicsom vagy paradicsom konzerv
- 1 kis sűrített paradicsom
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter húsleves
- 1/2 dl olivaolaj
- mozzarella sajtgolyó
- 20 dkg gépsonka
- petrezselyem
- bazsalikom
- oregánó
- rozmaring
- bors
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olivaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és az apróra vágott gépsonkát. A paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk, és a sűrített paradicsommal a hagymához adjuk. Felöntjük a levessel és 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel összeturmixoljuk és fűszerezzük. Mozzarella golyókkal tálaljuk.
Eperleves (Pécsi Ildikó)
Hozzávalók:
- földieper (lehet fagyasztott is)
- folyékony édesítőszer
- tejszín
- tejszínhab
Elkészítés:
A fagyasztott földiepret felolvasztjuk egy jénai tálban. A már levet eresztett epret kézzel összegyömöszöljük, de tetszés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat is. Felöntjük vízzel, édesítjük, tejszínnel sűrítjük. A tetejére tejszínhabot tehetünk.